lifestyle blogger arta fotografie perspectiva conceptii

Am observat ca de la un scurt timp incoace, am schimbat cateva lucruri la mine. Cred ca am ajuns sa realizez si sa invat mai multe lucruri in ultimii 2 ani decat am invatat si realizat in 8. Unul dintre ele, care de altfel mi se pare printre cele mai esentiale, este perspectiva. Este foarte important felul in care percepem experientele pe care le traim si relatia cu oamenii din jurul nostru. De exemplu, intr-o cearta dintre 2 oameni, vor exista intotdeauna 3 perspective. Cele 2 perspective subiective ale celor care se cearta si o perspectiva obiectiva. Este important sa incercam sa privim o situatie din toate cele 3 perspective, pe rand si sa tinem cont de fiecare. Este foarte important ceea ce simti tu, ceea ce simte persoana de langa tine si ce ar putea sa vada o persoana din afara problemei care nu este implicata direct. Poate fi un joc de imaginatie. O vorba foarte adevarata din care reiese nevoia acestui joc de imaginatie in care privesti o situate din 3 perspective ar fi ” nu face altuia ce tie nu iti place”. Ce-i drept suntem diferiti si poate ne plac lucruri diferite, aici isi face treaba perfect perspectiva aia obiectiva. Iti poti imagina ca te afli intr-o cutie cu inca o persoana. Unul dintre voi o sa vada un spatiu ingust, celalalt unul intunecat, in timp ce o persoana din afara cutiei se poate intreba de ce nu deschideti cutia sau cum ati ajuns amandoi intr-un loc in care de fapt nu va place niciunuia dintre voi. Intotdeauna va exista o cale de mijloc atunci cand te gandesti un pic la aceste 3 perspective si vrei sa gasesti o solutie indiferent de situatie. Orice reactie sau fapta pleaca de undeva, are o sursa, un scop. Sursa aia este cea mai importanta pentru ca acolo zace adevarul si un prim lucru care te-ar putea ajuta sa ajungi la sursa, ar fi intrebarea “de ce”. De ce am ajuns in situatia respectiva, de ce priveste persoana din fata mea lucrurile in alt fel decat le privesc eu, de ce nu ne gandim la o scale de mijloc in loc sa ne gandim la cine are dreptate. Ce-i drept exista si persoane carora le cam place sa se certe si sa traiasca intr-o drama permanenta si va sfatuiesc sa va feriti cat puteti de aceste persoane. Am trecut si eu prin asta, nu va ganditi ca le puteti ajuta pentru ca un om cu probleme trebuie in primul rand sa vrea sa fie ajutat ca sa il poti ajuta cu adevarat.

lifestyle blogger arta fotografie perspectiva conceptii

De cele mai multe ori in momente tensionate este foarte greu sa te detasezi de ceea ce simti tu ca sa te poti pune in unghiul potrivit, dar nu imposibil. De aici vine si problema in care exista mereu 2 variante cand vine vorba despre o cearta si stai de vorba cu ambele persoane separat. Fiecare are parerea lui, fiecare o gandeste dintr-un unghi personal si in felul asta nu se va ajunge niciodata la un numitor comun. Trebuie sa invatam sa intelegem si acceptam nevoile persoanei de langa noi, fie ca este prieten sau persoana cu care incerci sa ai o relatie si nu este niciodata ok sa lasi o problema nerezolvata sau nediscutata. Ambele pareri sunt importante si atunci cand iti pasa de o persoana cred ca este normal sa te intereseze si punctul ei de vedere iar daca simti ca ajungi sa faci un compromis incercand sa intelegi persoana de langa tine, gandeste-te ca nimeni nu te obliga sa imparti timpul cu persoana aia. Intr-o legatura profunda dintre 2 oameni nu exista compromisuri, sau cel putin nu ar trebui sa se numeasta asa, dar asta este un subiect pe care o sa il dezbat in cu alta ocazie. Daca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu cineva mai bine renunti decat sa ajungi la prea multe certuri fara numitor comun. Am incercat de multe ori sa arat oamenilor din jurul meu o alta perspectiva a lucrurilor cand a fost cazul si de cele mai multe ori am reusit. Perspectiva face totul si va spun asta din experienta.

lifestyle blogger arta fotografie perspectiva conceptii

Am observat ca cel putin in ultima vreme oamenii au tendinta sa dea vina pe orice si oricine in afara de ei cand vine vorba de o experienta neplacuta. Cred ca totul se intampla cu un motiv de fapt. Toate experientele cat de neplacute ar fi ele sunt menite sa ne invete cate ceva si or sa continue sa isi faca prezenta in viata noastra pana invatam ce trebuie invatat. Este indicat sa nu privesti o experienta urata ca pe un ghinion. Priveste-o ca pe o experienta trecuta din care ai ceva de invatat si nu o raporta niciodata la alta din prezent sau viitor.

lifestyle blogger arta fotografie perspectiva conceptii

lifestyle blogger arta fotografie perspectiva conceptii

De multe ori ma uit in urma si imi dau seama ca intr-un final nu imi pare rau de nici o experienta prin care am trecut pentru ca am ajuns sa inteleg ceea ce am avut de invatat din fiecare. Am ajuns sa imi dau seama ca daca nu as fi avut parte de nici una dintre experientele trecute nu as fi ajuns sa inteleg ce inteleg acum si aici intervine si frumusetea experientelor noastre indiferent de natura lor. Un lucru este cert, frumusetea va fi intotdeauna vizibila doar pentru ochii care stiu sa o vada. O perspectiva sanatoasa te va invata sa vezi partea buna a lucrurilor in general si sa nu pui la suflet ce nu isi are locul acolo.

Va pup! Keep it real with yourself! ??