11215774_914694765284442_4095362891169245147_n

Luasem o pauza…nu am mai scris de mult…stiu asta…am vrut sa imi pun in ordine gandurile…insa in acest caz nu m-am putut abtine…pentru a-mi mentiona condoleantele si din respect pentru toti eroii din acea seara care si-au dat viata pentru altii, pentru toate victimele si pentru toate familiile indurerate am vrut sa spun cateva cuvinte legate de acest eveniment tragic.

Eram la premiera filmului Box (regia Florin Serban), mai exact la petrecerea de dupa premiera. Atunci am aflat despre tragedia din clubul Colectiv, in jurul orei 2 a.m. Nu fusesem niciodata acolo, desi auzisem de acel club. Tot ce aflam pe parcurs parea incredibil. Din momentul in care am aflat, desi nu stiam prea multe detalii, nu ma puteam gandi la altceva. Primul telefon primit a fost de la mama, care desi stia unde ma aflu pentru ca si ea fusese mai devreme in acelas loc, m-a sunat totusi pentru a se asigura ca sunt bine, fiind constienta de suferinta parintilor care si-au pierdut copii sau care ii plang prin spitale. Nu sunt prea multe cuvinte de spus, pentru ca in astfel de situatii cuvintele isi au mult prea putin rostul… Primul instinct a fost incercarea de a lua legatura cu prieteni si cunoscuti pentru a afla daca cineva apropropiat a fost implicat in aceasta tragedie. Din fericire, nici un prieten apropiat sau ruda nu a fost in acea seara si pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu. Ii multumesc lui Dumnezeu dar in acelas timp ma doare sufletul pentru cei care au trecut prin asa ceva. Am auzit ca a fost ca un iad pe pamant. Ceva ingrozitor…Trebuie sa ne gandim ca oricare dintre noi am fi putut sa fim acolo in locul lor si ca fiecare dintre cei decedati sau grav raniti este pentru cineva mama, tata, copil, frate, sora, iubit, iubita sau cel mai bun prieten… Nu stiu ce as fi facut in locul lor…nici nu as avea cum sa stiu…O tragedie pe care nu o voi uita niciodata, o tragedie in urma caruia ar trebui sa ne trezim la realitate, atat detinatorii cluburilor si barurilor cat si noi, ca si oameni, sa ne iubim mai mult, sa ne intelegem si sa ne ajutam mai mult…sa fim mai buni..

Vreau sa felicit toti doctorii care s-au mobilizat pentru a ajuta, toti oamenii care fac ceva pentru a ajuta aceste familii indurerate si pentru victimele acestui iad cutremurator, care de atunci se lupta in fiecare zi cu viata.

Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care nu mai sunt printre noi si sa le dea putere celor care acum se lupta pentru a supravietui…Doamne ajuta!

618x411_144639317667dc5691